Boeken

De boeken van Heleen zijn verkrijgbaar bij uw lokale of favoriete boekhandel.
En natuurlijk online

DAN WORD JE OPEENS OMA EN OPA – 2016

Nederland heeft een recordaantal opa’s en oma’s: vitale  en zelfstandige vijftigers en zestigers die volop in het leven staan en die hun drukke bevredigende bestaan plotseling moeten combineren met een in meer of mindere mate actieve rol als grootouder. In DAN WORD JE  OPEENS OPA EN  OMA  vertelt Heleen Crul -zelf oma- hoe om te gaan met deze nieuwe levensfase. Daarbij komen alle belangrijke onderwerpen in dertien hoofdstukken aan bod.

 

hcrul001

HET VEERTIG GEVOEL – 2015

Nu zowel Isabelle als haar man Willem veertigers zijn, hebben zij –evenals als leeftijdsgenoten uit hun kennissenkring – het onderhuidse gevoel: Is dit nu alles? Wordt het niet eens tijd voor verandering, een andere weg inslaan? Dat geldt voor relaties, werk, dingen die ze altijd al hadden willen doen, maar nooit aan toegekomen zijn, kortom iets nieuws, iets heel anders. Lees meer…

 

 

 

hb16 001TUSSEN DE GENERATIES -2009

Tegenwoordig leven we met vier generaties. Tussen vroeger en nu heeft de manier van leven en denken een enorme verandering gemaakt. Babyboomers vormen een nieuwe generatie grootouders, levend met vier generaties: hun kleinkinderen, kinderen, zij zelf en hun bejaarde ouders. De tijdgeest heeft bij iedere generatie een kanteling gemaakt.

 

 

 

hb10 001WERELD VAN HELEEN – 2004

Het nieuwe levenslandschap van de Babyboomers. Nooit eerder waren en zoveel keuzen en kansen voor een vijftigplusgeneratie. Zie hoe ze in de koopkracht van hun leven blijven. Maar ook een sandwichgeneratie zijn, ingeklemd tussen de zorg voor hun volwassen kinderen en hun bejaarde ouders.

 

 

 

hb11 001WAAROM FRIDA ACHTER GLAS AARDIGE HEREN AAIT – 1999

Medische ezelsbruggetjes en hun betekenis Artsen, tandartsen en dierenartsen hebben ze generaties lang gebruikt bij het onthouden van ingewikkelde anatomische kennis of bij het stellen van de juiste diagnose. Frida is daar een van, en ze zijn vaak hilarisch en nu te boek gesteld, omdat ze te beschermen voor hun teloorgang.

 

 

 

 

hb9 001DOE MIJ MAAR EEN DOKTER -1997

Het ziekenhuis als pretpark, de recycling van oma, voorkeursbehandeling, gemengd liggen, de magie van de witte jas, het haperend lichaam, perfecte televisiehelden, biologisch afbreekbaar, de dokter in de literatuur.

 

 

 

 

 

boekSCHAT STAAT HET EMBRYO KOUD? – 1992

Winst en verlies van 25 jaar emancipatie met onder meer onderwerpen als: Nederland als bezemwagen van de Europese gemeenschap wat betreft emancipatiebeleid, Dat vermaledijde vrouwenvraagstuk, De aard van het beestje, Het seksuele slagveld, Steeds meer vrouwen hebben de broek aan.

 

 

 

hb12 001UIT NAAM VAN DE GODIN -1985

Dit boek belicht de historische, psychologische en spirituele betekenis van ‘De vrouw met de duizend namen’ , godinnen tegen de achtergrond van verschillende culturen en tijdperken.

 

 

 

 

 

hb17 001DOCHTERS VAN DERTIEN -1983

Ze groeien je boven het hoofd, zijn het lang niet altijd meer eens met hun ouders, hebben bij ruzie en discussies vaak het laatste woord, groeien je boven het hoofd, zijn in zichzelf gekeerde raadsels, hoe ga je daar als ouders mee om?

 

 

 

 

hb13 001KIJK OP KINDEREN

Een praktisch en inspirerend boek over de alledaagse problemen bij de opvoeding van kinderen tussen de nul en twaalf jaar.

 

 

 

 

 

hb14 001DE MANNEN KOMEN MORGEN -1978

Vijftig columns over emancipatie van vrouwen. De man-vrouw verhouding daarin is een steeds terugkeren onderwerp, maar hoe staat het eigenlijk met die mannen? Er is ook heel veel mannenleed.

 

 

 

 

 

boekWIJ WILLEN KINDEREN -1974

Kinderen krijgen in een veranderende wereld (1974) Zeer uitgebreid voorlichtingsboek voor toekomstige ouders over gezinsvorming, zwangerschap, geboorte en het eerste jaar van de baby.